Learning Hub

Pre3 and Pre4 Family Time

Parents are welcome to visit the Learning Hub on Thursdays from 12:00-12:30 pm. They will have a great opportunity to explore a variety of English and Arabic books with their son or daughter.

In the first week, many parents have come to check out books for reading at home.  Some parents enjoyed finding a quiet spot and reading aloud in the Learning Hub. It was nice to see how supportive and encouraging parents were when helping their son or daughter find their “just right book!” Some parents also took advantage of the opportunity to ask the librarians about good book choices for their children. 

Learning Hub classes:

The Learning Hub started welcoming students according to the class schedule. Students will alternate between the Arabic and English Library. They will have an opportunity to check out one book when they visit the library. Our first celebration was Peace One Day where students’ creative work through the week helped us design the Learning Hub board and door.

Parent Volunteers:

This year, we are fortunate to have a number of parents volunteer to help in the Learning Hub. This was implemented in cooperation with Mrs. Ruba, our Parent Liaison. Those who did not join us yet are invited to become friends of the Library.

 

Upcoming Events: October 2019

-Hamad Hospital Reading Program. 3rd Oct

-Doha Librarians meeting at QAS Primary 8th Oct

-Digital Citizenship week. 13-17 Oct

Arabic Library.jpeg

Peace is 2.jpeg

Pre3 &4 Family Time2.jpeg

وقت العائلة Pre3 and Pre4 

نرحب بالآباء والأمهات لزيارة مركز مصادر التعلم كل خميس من الساعة 12:00 – 12:30 مساءً. حيث ستتوفر لهم فرصة رائعة مع أبنائهم لإستكشاف العديد من الخيارات المتنوعة من الكتب العربية والإنجليزية

 

خلال الأسبوع الأول زارنا العديد من الأهالي لاستعارة كتب مع أبنائهم لقراءتها معهم في المنزل! البعض منهم وجد المكتبة مكان رائع وهادئ للجلوس والقراءة. كان من الجيد رؤية الآباء ومشاركتهم وتشجيعهم لأبنائهم في اختيار الكتاب المناسب لهم للقراءة. بعض الأهالي استغلوا وجودهم في المكتبة لسؤال أخصائي المكتبة عن الاختيار الأفضل من الكتب لأبنائهم

جدول حصص مركز مصادر التعلم 

بدأت المكتبة باستقبال الطلاب وفق الجدول الحصص كل أسبوع سيأخذ الطلاب حصة المكتبة بالتبادل ( عربي / انجليزي ) ولكل طالب فرصة استعارة كتاب واحد عند زيارته للمكتبة. كان احتفالنا الأول يوم واحد للسلام حيث ساهمت أعمال الطلاب المبدعة خلال الأسبوع في تنسيق باب المكتبة واللوحة الخارجية

الامهات المتطوعات

نحن محظوظون هذه السنة بعدد الأهالي الذين قدموا رغبتهم بالتطوع للمساعدة في المكتبة. تم ذلك بالتعاون مع السيدة / ربا المسؤولة عن التواصل مع الأهالي المتطوعين. ونوجهه الدعوه الذين لم ينضموا إلينا بأن يصبحوا أصدقاء للمكتبة.

النشاطات القادمة: أكتوبر 2019

 3  Oct- البرنامج القرائي في مستشفى حمد

إجتماع أمناء المكتبات في الدوحة في المدرسة الابتدائية أكاديمية قطر سدرة  8

13-17 Oct – إسبوع المواطنة الرقمية.

أسبوع المواطنة الرقمية – من تاريخ 13-17 اكتوبر

Categories:Uncategorised