Home Learning

At Qatar Academy Sidra School we call homework, Home Learning. This is because we believe the learning engagements provided for children to complete at home are a purposeful extension to the children’s learning, not just more work for them to do.

When it comes to Home learning we endeavour to promote lifelong learning and connect families with what their child is learning at school. Meaningful home learning is a great way to promote real-life problem solving, logical thinking, creativity,  imagination, inquiry and action. We also believe it is important to have a balance between home learning provided and sufficient time for family and recreation activities.

The approach we take is varied across the school, and depends on the learning needs of each individual child, class and grade level. Any Home Learning material is linked to what each child is learning in class, so that parents can enjoy definite links with their child’s learning journey throughout the school year.

There are a variety of different learning opportunities when it comes to Home Learning ranging from reading with your child for enjoyment, to completing inquiry projects. Each grade level outlines home learning expectations at the start of the year and we regularly monitor our approach based on feedback from teachers, students and our parents. Our homework shift to home learning this year included sessions with teachers, students and parents to review our beliefs, understandings and practices around home learning.

Rationale:

 • Home Learning complements and extends classroom learning. It provides students with an opportunity to be responsible for their own learning, follow areas of interest and engage in shared learning at home.

Aims:

 • To support, consolidate and extend classroom learning.
 • To develop curiosity and inquiry skills.
 • To develop responsibility for learning.

Implementation:

 • The school’s Home Learning guidelines and practices will be communicated to the school community in January 2019.
 • Each Grade’s Home Learning expectations will be discussed at parent information sessions.
 • Classroom teachers will set Home Learning that is developmentally appropriate.
 • Learning engagements will be purposeful, meaningful and relevant to the current classroom areas of inquiry.
 • Home Learning will be reviewed with appropriate feedback and support provided.
 • The school’s website/SeeSaw/ManageBac (secondary) will include useful educational links for individual student/family choice.
 • Home Learning is the student’s responsibility but parental support encouraged.
 • If the student has difficulty with any aspect of home learning this should be communicated to the student’s teacher.
 • Unfinished class learning engagements, where the student has had appropriate class time to complete, may be required to be completed at home.

 

 

HL XXX1(1).JPG

في مدرسة أكاديمية سدرة ، نسميه الواجبات المنزلية ، التعليم المنزلي. هذا لأننا نعتقد أن ارتباطات التعلم المقدمة للأطفال

لإكمالها في المنزل هي امتداد هادف لتعلم الأطفال ، وليس فقط المزيد من العمل عليهم القيام به.

عندما يتعلق الأمر بالتعليم المنزلي ، فإننا نسعى إلى تعزيز التعلم مدى الحياة وربط الأسر بما يتعلمه الطفل في المدرسة. يُعد التعلم المنزلي المجدي طريقة رائعة لتعزيز حل المشكلات الواقعية والتفكير المنطقي والإبداع والخيال والتحري والعمل. نحن نعتقد أيضا أنه من المهم أن يكون هناك توازن بين التعليم المنزلي المقدم والوقت الكافي للأنشطة العائلية والترفيهية.

يتنوع النهج الذي نتبعه في المدرسة ، ويعتمد على احتياجات التعلم لكل طفل ومستوى الصف والرتبة. ترتبط أي مواد تعليمية من المنزل بما يتعلمه كل طفل في الصف ، حتى يتمكن الوالدان من الاستمتاع بروابط محددة مع رحلة تعلم الطفل طوال العام الدراسي.

هناك مجموعة متنوعة من فرص التعلم المختلفة عندما يتعلق الأمر بـ التعليم المنزلي , بدءاً من القراءة مع طفلك للتمتع بها ، إلى إكمال المشاريع . يحدد كل مستوى من مستويات الصفوف توقعات التعلم المنزلي في بداية العام ، ونقوم بمراقبة منهجنا بانتظام بناءً على التغذية  من المعلمين والطلاب وأولياء أمورنا. شملت واجباتنا المدرسية إلى التعلم المنزلي هذا العام جلسات مع المعلمين والطلاب وأولياء الأمور لمراجعة معتقداتنا وتفاهماتنا وممارساتنا حول التعلم المنزلي.

الأساس المنطقي :

التعليم المنزلي يكمل ويمتد إلى التعليم في الفصول الدراسية. ويوفر للطلاب فرصة ليكونوا مسؤولين عن تعلمهم ، واتباع مجالات الاهتمام والانخراط في التعلم المشترك في المنزل

الأهداف:

لدعم ودمج وتوسيع التعلم في الفصول الدراسية.

لتطوير الفضول ومهارات الاستفسار.

لتطوير المسؤولية عن التعلم.

التنفيذ:

سيتم إرسال إرشادات  التعليم المنزلي في المدرسة إلى المجتمع المدرسي في يناير 2019.

ستتم مناقشة كل توقعات التعليم المنزلي في الصف في جلسات المعلومات الرئيسية.

سيقوم المدرسون في الفصل بتعيين التعليم المنزلي المناسب للتطوير.

ستكون مشاركات التعلم هادفة وذات معنى وذات صلة بمجالات التحقيق الحالية في الفصل الدراسي.

سيتم مراجعة التعليم المنزلي مع الدعم المناسب

وسيشمل موقع المدرسة  المانج باك / والارجوحه / (ثانوي) روابط تعليمية مفيدة لاختيار الطالب / الأسرة على حدة.

الصفحة الرئيسية التعلم هو مسؤولية الطالب ولكن مع  تشجيع الآباء

إذا واجه الطالب صعوبة في أي جانب من جوانب التعلم المنزلي ، فيجب إبلاغ المعلم

قد تكون هناك حاجة إلى إكمال معاملات التعلم في الفصل التي لم يتم الانتهاء منها ، حيث يكون الطالب قد استوعب الفصل الدراسي المناسب ، في المنزل.