Restorative Practice

This workshop offered by our Counselling team introduced how the use of restorative practice empowers our students to take ownership of the choices that they make and the steps for resolving conflict.

Restorative Practice works with students, rather than doing things to or for them.  It provides a continuum of strategies for resolving conflict and encouraging social-emotional learning.  It uses a structured, no-blame approach where students are encouraged to be accountable for their behavior and take responsibility for their actions by making amends to those affected.

In our sessions, we reintroduced affective questioning and active listening which separates the deed from the doer, fosters awareness in the student, uses active listening and avoids blaming, sees every instance of wrong-doing as a chance to learn, and remains future focused.

We introduced the model for solving the problems together with your child/ren when preparing to discuss an issue think of the words I CARE, I SEE, I FEEL, LISTEN, I WANT and I WILL…   it will help you organize your thoughts and get to some healthy resolution.

I CARE — express warmth and love

I SEE — state the facts

I FEEL — share your feelings

LISTEN — what are your thoughts?

I WANT — state a plan of action

I WILL — say what you’ll do to help out

الممارسة التصالحية

قدمت ورشة العمل هذه التي قدمها فريق الاستشارة لدينا كيف أن استخدام الممارسة التصالحية تمكن طلابنا من تولي الاختيارات التي يتخذونها وخطوات حل النزاع.

تعمل الممارسة التصالحية مع الطلاب ، بدلاً من القيام بالأشياء لهم. وهو يوفر سلسلة من الاستراتيجيات لحل الصراع وتشجيع التعلم العاطفي الاجتماعي. ويستخدم أسلوبًا منظمًا بلا لوم ، حيث يتم تشجيع الطلاب على الخضوع للمساءلة عن سلوكهم وتحمل المسؤولية عن أفعالهم عن طريق إجراء تعديلات على المتضررين.

في جلساتنا ، أعادتنا طرح الأسئلة والاستماع الفعال الذي يفصل

الفعل عن الفاعل ، ويعزز الوعي في الطالب ، ويستخدم الاستماع النشط ويتجنب اللوم ، ويرى كل حالة من الظواهر كفرصة للتعلم ، ويبقى التركيز في المستقبل.

قدمنا نموذج لحل المشاكل مع طفلك / اتصل عندما تستعد لمناقشة قضية ما فكر في الكلمات التي أراها ، وأرى ، وأشعر ، وأستمع ، وأريد أن أكون … وسوف تساعدك على تنظيم أفكارك والحصول على إلى بعض الدقة الصحية.

أنا اهتم – التعبير عن الدفء والحب

أرى – ذكر الحقائق

أنا أشعر – تبادل مشاعرك

الاستماع – ما هي أفكارك؟

اريد – اذكر خطة العمل

سأفعل – سأفعل ما ستفعله لمساعدتك