Co-Curricular Programme

Co-curricular activities are well underway at both secondary and primary campuses since the start of September.

After-School Activities

In the primary school teachers and some outside providers are offering a variety of after-school activities giving our young Panthers the opportunity to experience fun, be creative, be active, engage in performance, participate in academic support and recreational activities. Session one activities will continue through till November 22 and new activities will commence on December 2nd, 2018.

In the secondary school teachers are offering a variety of activities including photography, science skills, yoga, mural painting, board games, studying the Qur’an and much more. Activities will continue until the end of the semester.

IMG_1550.jpg

Sports/Athletics

Primary School Sports teams are also up and running with the Grade 2-5 Swim Team practicing at the ASWAJ pool ensuring they are prepared for their competitions after the winter break.  Football has also started for Grades 2-5 and they will be attending tournaments during November.  Coming soon will also be the opportunity for our Panthers to be involved in Cross Country and Basketball.

Secondary School Sports teams are also running with good numbers of secondary school students participating in junior volleyball.  They have already participated in games and tournaments. Footballers are also training in preparation for their tournaments and basketball will be starting soon.

There are lots of opportunities for our young and older Panthers to get up, get involved, get moving and make the most of their whole experience at Qatar Academy Sidra.

برنامج المنهج

تجري الأنشطة المشتركة للمناهج الدراسية بشكل جيد في كل من الحرم الجامعي الثانوي والابتدائي منذ بداية شهر سبتمبر.

أنشطة ما بعد المدرسة

ان  المدرسين في المرحلة الابتدائية وبعض مقدمي الخدمات الخارجيين يقدمون مجموعة متنوعة من أنشطة ما بعد المدرسة ، مما يمنح الفتيين الشباب الفرصة لتجربة ممتعة ، وإبداع ، ونشاط ، ومشاركة في الأداء ، والمشاركة في الدعم الأكاديمي والأنشطة الترفيهية. ستستمر أنشطة الجلسة الأولى حتى 22 نوفمبر وستبدأ الأنشطة الجديدة في 2 ديسمبر 2018.

يقدم المعلمون في المدارس الثانوية مجموعة متنوعة من الأنشطة بما في ذلك التصوير الفوتوغرافي ، والمهارات العلمية ، واليوغا ، واللوحات الجدارية ، وألعاب الطاولة ، ودراسة القرآن وغير ذلك الكثير. سوف تستمر الأنشطة حتى نهاية السمستر

رياضة / ألعاب القوى

كما تعمل فرق المدارس الرياضية الابتدائية مع فريق السباحة من الدرجة 2-5 الذي يمارس في مسبح الفريق ، وذلك لضمان استعدادهم لمسابقاتهم بعد العطلة الشتوية.

كما بدأت لعبة كرة القدم للصفوف 2-5 وستحضر البطولات خلال شهر نوفمبر. وستكون الفرصة متاحة قريباً لنشاط الفهود في كروس كانتري وكرة السلة.

كما تعمل فرق المدرسة الثانوية الرياضية بأعداد كبيرة من طلاب المدارس الثانوية المشاركين في الكرة الطائرة للناشئين. لقد شاركوا بالفعل في الألعاب والبطولات. كما يتدرب لاعبو كرة القدم استعدادًا لبطولاتهم ، وستبدأ كرة السلة في وقت قريب.

هناك الكثير من الفرص لأفكار شبابنا وكبار السن من أجل النهوض والتدخل والتحرك وتحقيق أقصى استفادة من تجربتهم الكاملة في أكاديمية قطر سدرة.