IB Diploma Programme Updates

Grade 11 have settled in to their classes and have welcomed new students to the school and Diploma Programme and after completing three cycles of the 8-day rotation they have gained a solid grounding in the demands of the Diploma Programme.

Our Grade 11 students recently took a cognitive aptitude test that will help them identify their potential and set achievable goals for the next 18 months. This data demonstrated we have a very promising cohort of students for graduation in 2020.

Our Grade 12 are currently facing what will likely be the most stressful and intense few months of their lives. IB Diploma  Internal Assessments are due, college applications are being completed, and the course content is becoming more demanding. Thankfully, our Class of 2019 have a team of dedicated professionals to help guide and support them through this difficult time. There is an Assessment calendar available on Managebac which shows how the workload is to be spread out into manageable weekly deadlines.  In addition our DP Coordinator will be scheduling meetings with students and families to help identify each student’s academic potential and discuss strategies on how each student can attain this potential.

 

تحديثات الدبلوما

لقد استقر طلاب الصف الحادي عشر في صفوفهم و رحبوا بالطلاب الجدد في المدرسة و طلاب الدبلومه،. بعد الانتهاء من ثلاث دورات في التناوب والتي استمرت ل ٨ ايام ، والتي اكسبتهم الاسس المتينة في متطلبات برنامج الدبلوم. في هذا الأسبوع ، قدم الطلاب اختبار القدرات المعرفية الذي يساعدهم في تحديد إمكاناتهم ووضع أهداف قابلة للتحقيق في  خلال الأشهر الـ ١٨ المقبلة. لدينا مجموعة واعدة جدًا من الطلاب للتخرج في عام ٢٠٢٠.

سيواجه طلاب الصف الثاني عشر على الأرجح في الأشهر القادمة  إرهاقاً شديدا في حياتهم. حيث اصبحت التقييمات الداخلية لـ للدبلومه قريبه ، ويتم تقديم طلبات الكلية ، وأصبح محتوى الدورة أكثر إلحاحًا. لحسن الحظ ، نحن لدينا فريق متخصص لسنة ٢٠١٩ وهم متفانين للمساعدة في توجيه ودعمهم ،خلال هذا الوقت العصيب. هناك تقويم يبين كيف سيتم توزيع عبء العمل في مواعيد نهائية أسبوعية يمكن إدارتها ، وسيكون هناك برنامج لجلسات الضغط وإدارة عبء العمل ، وسوف يجتمع المستشارون مع الطلاب لمناقشة الضغوط الفردية ، وسيقوم منسق الدبلومه بجدولة لقاءات مع الطلاب والعائلات للمساعدة في تحديد وتحقيق القدرات الأكاديمية لكل طالب.