Cashless Payment

At the end of September a cashless payment system will start operating in the Secondary School cafeteria.

  1.   Receiving a Card- First time, the card is issued free of cost.
  2.  Top Up– Once the card is registered, it can be topped up for any value in the denomination of QAR 100 and is available for use until, it is completely exhausted.  You will have the option to top up the money into the card at any time, at cash counters, irrespective of the whether the money on the card is completely exhausted or not.
  3. Pay for the Bill– Once you have topped up the money into the card, you can use it for purchase food from the cafeteria.  On reaching the counter, the cashier will request the student to tap the card on the reader. After tapping the card on the reader, student can start ordering the items.  Once the purchase is completed, the value of purchases will be deducted from the card and the balance money can be used for subsequent purchases. If the money in the card is insufficient to pay for the bill the student will have the option either to top up the card with extra money or to cancel some of the items so that the purchase value does not exceed the money available in the card.
    1.  Issue of Replacement Card– A replacement card can be issued at the cost of hQAR 15 per card.  On replacement of card the balance available in the old card will be transferred to the replacement card and the old card will be deactivated from the system.

    Food ServicesScreen Shot 2018-09-26 at 8.56.49 PM

 

الدفع غير النقدي

في نهاية سبتمبر سيبدأ تشغيل نظام الدفع غير النقدي في كافتيريا المدرسة الثانوية.

1. استلام البطاقة – لأول مرة ، يتم إصدار البطاقة مجانا.

2. تعبئة – بمجرد تسجيل البطاقة ، يمكن زيادتها مقابل أي قيمة في فئة ١٠٠ ريال قطري وهي متاحة للاستخدام حتى يتم استنفاذها بالكامل. سيكون لديك الخيار لتعبئة الأموال في البطاقة في أي وقت ، في صناديق الدفع النقدية ، بغض النظر عن ما إذا كان المال على البطاقة قد استنفد بالكامل أم لا.

٣- دفع الفاتورةبمجرد أن تزود البطاقة بالمال  ، يمكنك

استخدامها لشراء الطعام من الكافتيريا. عند الوصول إلى العداد ، سيطلب أمين الصندوق من الطالب النقر على البطاقة على القارئ. بعد النقر على البطاقة على القارئ ، يستطيع الطالب البدء في طلب العناصر. بمجرد اكتمال الشراء ، سيتم خصم قيمة المشتريات من البطاقة ويمكن استخدام الرصيد المتوفر لعمليات الشراء اللاحقة. إذا كانت النقود في البطاقة غير كافية لسداد الفاتورة ، فسيكون لدى الطالب خيار إما زيادة قيمة البطاقة بأموال إضافية أو لإلغاء بعض العناصر بحيث لا تتجاوز قيمة الشراء الأموال المتوفرة في البطاقة.

4. إصدار بطاقة بديلةيمكن إصدار بطاقة بديلة بتكلفة ١٥ ريال قطري لكل بطاقة. عند استبدال البطاقة ، سيتم تحويل الرصيد المتوفر في البطاقة القديمة إلى البطاقة البديلة وسيتم إلغاء تنشيط البطاقة القديمة من النظام.